Balsan Pedicure

Balsan Lotion & Crème

Waarom Balsan gebruiken?


De BALSAN lotion is bijzonder geschikt om hoorn, eelt, eksterogen, dode huid en nagelriemen te verwijderen van voeten en handen. U loopt daarbij geen enkel gevaar om de huid te beschadigen, aangezien het niet meer nodig is te snijden, te raspen of de huid te schaven.

Extra:

Onze handen zijn ons visitekaartje, onze voeten moeten ons een leven lang dragen: ze verdienen dus onze bijzondere aandacht en een regelmatige, preventieve zorg. De verzorging met Balsan is zeer doeltreffend en volledig pijnloos.

Bovendien is ze, in tegenstelling tot eeltvijl, puimsteen, rasp of mesje, wel geschikt voor de gevoelige huid en voor diabetici.

De BALSAN kruidencrème is vervaardigd van grondstoffen van de beste kwaliteit. De crème kleeft niet, is niet vet, en is ideaal voor de voetzolen. Was de voeten en wrijf ze vervolgens in met de crème op basis van kruiden, en dit gedurende 2 à 3 maal per week. Al snel zult u kunnen vaststellen dat de vorming van eelt gevoelig is verminderd. Dermatologische controle heeft aangetoond dat bij gebruik van de crème een aanzienlijke verbetering (42 %) van de vochtbalans kan vastgesteld worden.

De BALSAN producten zijn anti-allergisch (controle door het dermatologisch Instituut DERMATEST) , ze zijn biologisch, en ze zijn zonder testen op dieren ontwikkeld. Ze bevatten ook geen bewaarmiddelen. Dankzij de strenge controles zijn we in staat u een hoogstaande kwaliteit te garanderen.

Hoe Balsan te gebruiken?

Voor de handen

Breng een héél dun laagje hydrofiele watten aan op de nagelriemen en bevochtig goed met BALSAN lotion. Laat dit naargelang de dikte van de nagelriem gedurende 1 tot 3 minuten inwerken. Met behulp van een nagelborsteltje of een nagelriemverwijderaar verwijdert u de huid, die inmiddels volledig zacht is geworden. Was de handen achteraf en breng BALSAN kruidencrème aan.

Voor de voeten

Breng een héél dun laagje watten aan op het gedeelte dat u wilt behandelen en bevochtig goed met de lotion (zorg ervoor dat de watten volledig vochtig zijn).

Verdeel de lotion goed en druk stevig aan tegen de voet.

U kunt ook een film in cellofaan aanbrengen zodat u niet de hele tijd stil hoeft te zitten

Laat het product gedurende 10 minuten inwerken, bevochtig nogmaals en laat opnieuw 10 minuten inwerken – in totaal dus 20 minuten.

Neem de watten weg en verwijder met een spatel de dode huid, die inmiddels helemaal zacht is geworden. U zult verrast zijn door het resultaat!

Was de voeten achteraf en breng BALSAN kruidencrème aan.

Voorzorgsmaatregelen

Gebruik BALSAN lotion altijd vóór het wassen, zoniet zal de huid het water opnemen.

BALSAN niet gebruiken voor het gezicht, op wondjes en evenmin op andere gevoelige plaatsen.

Bij eerste gebruik het product testen op een kleine oppervlakte.

Vermijd dat het product op andere plaatsen dan de te behandelen huid terechtkomt.

Goed sluiten na gebruik.

Vermijd contact met de ogen (bevat Alcali, kan blindheid veroorzaken).

Houd buiten het bereik van de kinderen.

Leg bij de manicure de handen op een handdoek.

Na gebruik van de lotion altijd de behandelde delen goed spoelen of wassen.Voor een optimaal resultaat achteraf altijd BALSAN kruidencrème aanbrengen.

Samenstelling

Aqua, Potassium hydroxide, Sodium borate, Alcali

Tips

Het dagelijks wassen van de voeten met koud water bevordert niet alleen de hygiëne maar stimuleert ook de doorbloeding.

Na elke wasbeurt zeker de voeten goed afdrogen, ook tussen de tenen, en BALSAN crème aanbrengen.

Bij vermoeide voeten de crème goed in masseren, zowel rond de tenen als op de voetzool.

BALSAN crème is ook aangewezen om transpiratiegeuren te voorkomen. Gebruik de crème hiervoor na de dagelijkse wasbeurt met koud water.

Om nagelriemen te verwijderen gebruikt u BALSAN lotion. Gebruik vooral geen scherpe voorwerpen, wel de daarvoor voorziene nagelriemverwijderaar of het borsteltje.

Draag aangepaste schoenen die comfortabel zitten en de juiste maat hebben, trek ook elke dag andere kousen aan.

Versterk het uithoudingsvermogen van uw voeten door regelmatig eens blootsvoets te lopen. Zand, gras , de natuur zijn ideaal. Ook regelmatig oefenen door teenbewegingen te maken, of op de punt van de voeten te staan, bevordert een goede doorstroming.

Meer info